Hoskassurans

Bergbambu Jumbo (eller på latin: Fargesia murieliae ‘Jumbo’) är en vacker icke-invasiv och snabbväxande bambuväxt. Mycket snyggt för att skapa en häck med ett speciellt utseende. Och såklart även vacker ensam eller i grupp att plantera.

Jumbo är en fyllig, kompakt Fargesia-sort med lätt överhängande stjälkar. Detta skapar ett lite mystiskt utseende. Förutom Fargesia murieliae ‘Jumbo’ hittar du även andra vackra bambuarter vid Garmundo, såsom bambun Fargesia Simba med en något långsammare tillväxthastighet och bambun Fargesia Nitida.

Bambu Fargesia Jumbo

Bambu Fargesia Jumbo (eller på latin: Fargesia murieliae ‘Jumbo’) är en vacker icke-invasiv och snabbväxande bambuväxt. Mycket snyggt för att skapa en häck med ett speciellt utseende. Och såklart även vacker ensam eller i grupp att plantera.

Jumbo är en fyllig, kompakt Fargesia-sort med lätt överhängande stjälkar. Detta skapar ett lite mystiskt utseende. Förutom Fargesia murieliae ‘Jumbo’ hittar du även andra vackra bambuarter vid Garmundo, såsom bambun Fargesia Simba med en något långsammare tillväxthastighet och bambun Fargesia Nitida.

Varva ner helt med Fargesia Jumbo

Du kan koppla av ute bland grönskan. Det vill säga om du kan sitta skyddad i solen och sedan utom synhåll för nyfikna ögon, eller hur? Nu kan du förstås plantera en fin häck av barr eller rhododendron för att skapa mer grönska, lä och avskildhet.

Men ja, lite standard, eftersom vi redan ser dessa häckväxter så mycket i vår miljö. Vill du skapa en häck med ett unikt och väldigt rogivande utseende? Då är bambu Fargesia murieliae ‘Jumbo’ precis rätt för dig. Det är inte utan anledning som du hittar den här typen av bambu mellan Buddhabilderna och plaskande vattenfontäner i många orientaliska zenträdgårdar. När bambuplantans löv skaver mot varandra i vinden ger detta ett vackert ljud. Du kommer garanterat att slappna av helt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *